Пројекат 22 у мрежи културних станица уводи нас у титуларну 2022. годину


Увертира у 2022. годину, када ће Нови Сад понети титулу Европске престонице културе, био је Пројекат 22, који су заједно представили Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“ и Фестивал НЕО – некласични фестивал класичне музике.

У 22 дана симболично је представљен концепт самог програма Европске престонице културе за 2022. годину. Концепт програма структуиран је у осам програмских лукова, са програмским током који их прожима – платформом Висит Нови Сад.

Међу бројним локацијама широм Новог Сада и у његовој околини била је и мрежа културних станица. На отварању Пројекта 22, у Културној станици Руменка наступио је Новосадски дувачки квинтет, у Свилари смо имали прилику да слушамо Ансамбл флаута Академије уметности у Новом Саду и Камeрату Нови Сад, инклузивни мешовити хор ИСОН, као и пијанисткињу Валентину Ненашеву која је наступила са челисткињом Анет Јаковчић. У Еђшегу смо уживали у наступу клавирског трија Нексус, док се публика у Буковцу проводила уз звуке гитаре Петра Поповића.

Поред мреже културних станица, велика музичка имена и младе наде из Србије и иностранства наступили су у Галерији Матице српске, Синагоги, на Петроварадинској тврђави и у Сремским Карловцима. Најбоље тренутке са свих концерата погледајте на сајту visitns.rs.

 

Фото: Урош Дожић, Владимир Величковић