Projekat 22 u mreži kulturnih stanica uvodi nas u titularnu 2022. godinu


Uvertira u 2022. godinu, kada će Novi Sad poneti titulu Evropske prestonice kulture, bio je Projekat 22, koji su zajedno predstavili Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ i Festival NEO – neklasični festival klasične muzike.

U 22 dana simbolično je predstavljen koncept samog programa Evropske prestonice kulture za 2022. godinu. Koncept programa struktuiran je u osam programskih lukova, sa programskim tokom koji ih prožima – platformom Visit Novi Sad.

Među brojnim lokacijama širom Novog Sada i u njegovoj okolini bila je i mreža kulturnih stanica. Na otvaranju Projekta 22, u Kulturnoj stanici Rumenka nastupio je Novosadski duvački kvintet, u Svilari smo imali priliku da slušamo Ansambl flauta Akademije umetnosti u Novom Sadu i Kameratu Novi Sad, inkluzivni mešoviti hor ISON, kao i pijanistkinju Valentinu Nenaševu koja je nastupila sa čelistkinjom Anet Jakovčić. U Eđšegu smo uživali u nastupu klavirskog trija Neksus, dok se publika u Bukovcu provodila uz zvuke gitare Petra Popovića.

Pored mreže kulturnih stanica, velika muzička imena i mlade nade iz Srbije i inostranstva nastupili su u Galeriji Matice srpske, Sinagogi, na Petrovaradinskoj tvrđavi i u Sremskim Karlovcima. Najbolje trenutke sa svih koncerata pogledajte na sajtu visitns.rs.

 

Foto: Uroš Dožić, Vladimir Veličković