Програм Змајевих дечјих игара у новосадским културним станицама


Мрежа културних станица, покренута у оквиру пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе“, ове године биће локација за део програма 64. Јунског фестивала Змајевих дечјих игара који ће трајати од 21. до 27. јуна у Новом Саду и околним местима.

Уз овогодишњи слоган „Речи су дрвета, од њих шума бива!“, Змајеве дечје игре традиционално у јуну стављају акценат на дечје и стваралаштво за децу и младе, а овог пута то ће бити презентовано и у три културне станице – Руменка, Буковац и Млин.

На темељима главне идеје културних станица, да култура у Новом Саду долази до сваког дела града и до свих, програм Змајевих дечјих игара, који ће бити реализован у тим просторима, обухватиће две опере за децу и едукативну представу.

У Културној станици Руменка, 21. јуна, са почетком у 14 часова, биће реализована дечија опера „Пчелица Дана, у извођењу Удружења уметника „Високо Ц“, а компоновао ју је Петар Јовановић. Ова представа, настала 1987. године, интересантан је спој музике и позоришне уметности и намењена је деци узраста од 2 до 9 година. Због ограниченог броја места, неопходне су пријаве на мејл адресу:  [email protected] или на број телефона: 0216216297.

Сутрадан, 22. јуна, од 17 сати, Удружење уметника „Високо Ц“ извешће још једну дечју оперу „Црвенкапа“, али у Културној станици Буковац. Дечија опера „Црвенкапа“, која представља својеврсну комбинацију музике, поезије, игре, ликовне и позоришне уметности, настала је још 1988. године и намењена је ученицима основних и музичких школа. Због ограниченог броја места, неопходне су пријаве на број телефона: 0653075698.

У среду, 23. јуна, у Културној станици Млин, од 19 часова, биће изведена едукативна представа у жанру комедије „Бајка о бојама“. Представа је намењена деци свих узраста, а изводи је позориште „Театрило“. За ову представу нису потребне пријаве, улаз је слободан.

Више детаља о програму Змајевих дечијих игара можете пронаћи на званичном сајту Игара.

 

Фото: В. Величковић, Ј. Ивановић