Kulturne stanice na turističkoj mapi Novog Sada


U susret 2022. godini, kada će Novi Sad poneti prestižnu titulu Evropske prestonice kulture, kulturne stanice su se pozicionirale kao nove znamenitosti na turističkoj mapi Novog Sada.

Kulturna stanica Eđšeg otvorila je vrata turistima koji su imali priliku da otkriju ovo impozantno zdranje, njegovu istoriju, ali da se upoznaju sa jedinstvenim modelom umrežavanja, razmene ideja i resursa među novosadskim središtima kulture.

Ana Ječmenica iz turističke agencije „Baja turs“, istakla je da su gosti bili oduševljeni kada je im je rekla da prvo obilaze Kulturnu stanicu Eđšeg, jer je ovo prvi put da su se u ponudi našle novosadske kulturne stanice.

„Vaša kulturna stanica je bila jedna od otkrovenja koju smo mogli da uvrstimo u svoj aranžman, pogotovo zato što je u Novom Sadu i uklapa se lepo u ostatak ponude. Opet je nešto novo i nesvakidašnje i ono što ne može svakodnevno da se obiđe. Zaista su pozitivne reakcije od strane turista i verujem da ćemo uvek imati neku sličnu grupu koja će moći da dođe, a možda čak i da organizujemo neku svečanost ovde kod vas. Evo sad imamo ideje i na nama je da razradimo zajedno to. Zaista mislim da je ovaj prostor divan i verujem da ima veliki potencijal“, rekla je Ječmenica.

Ovim povodom, pored Kulturne stanice Eđšeg, grupa turista posetila je i Galeriju Matice srpske, Muzej grada Novog Sada, Petrovaradinsku tvrđavu i Zmajev muzej u Sremskoj Kamenici.

Foto: Uroš Dožić