Културне станице на туристичкој мапи Новог Сада


У сусрет 2022. години, када ће Нови Сад понети престижну титулу Европске престонице културе, културне станице су се позиционирале као нове знаменитости на туристичкој мапи Новог Сада.

Културна станица Еђшег отворила је врата туристима који су имали прилику да открију ово импозантно здрање, његову историју, али да се упознају са јединственим моделом умрежавања, размене идеја и ресурса међу новосадским средиштима културе.

Ана Јечменица из туристичке агенције „Баја турс“, истакла је да су гости били одушевљени када је им је рекла да прво обилазе Културну станицу Еђшег, јер је ово први пут да су се у понуди нашле новосадске културне станице.

„Ваша културна станица је била једна од откровења коју смо могли да уврстимо у свој аранжман, поготово зато што је у Новом Саду и уклапа се лепо у остатак понуде. Опет је нешто ново и несвакидашње и оно што не може свакодневно да се обиђе. Заиста су позитивне реакције од стране туриста и верујем да ћемо увек имати неку сличну групу која ће моћи да дође, а можда чак и да организујемо неку свечаност овде код вас. Ево сад имамо идеје и на нама је да разрадимо заједно то. Заиста мислим да је овај простор диван и верујем да има велики потенцијал“, рекла је Јечменица.

Овим поводом, поред Културне станице Еђшег, група туриста посетила је и Галерију Матице српске, Музеј града Новог Сада, Петроварадинску тврђаву и Змајев музеј у Сремској Каменици.

Фото: Урош Дожић